NABÓR NA STANOWISKO EKSPERTA W DZIEDZINIE MIKROBIOLOGII ROLNICZEJ I ŚRODOWISKOWEJ ORAZ BIOTECHNOLOGII - ogłoszenie z dnia 18.05.2016r

Maj 18, 2016
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę usług w oparciu o umowę zlecenie w charakterze eksperta merytorycznego w dziedzinie mikrobiologii rolniczej i środowiskowej oraz biotechnologii w związku z planowaną realizacją projektu pod roboczym tytułem: "Opracowanie i wprowadzenie do praktyki rolnictwa ekologicznego nowych technologii uprawy i nawożenia opartych na innowacyjnych preparatach z komponentem mikrobiologicznym”. Projekt planowany jest do realizacji w ramach Konkursu 1/1.1.1/2016 „Szybka ścieżka” Priorytet I: Wsparcie prowadzenia prac B+R przez przedsiębiorstwa, Działanie:1.1 Projekty B+R przedsiębiorstw, Poddziałanie 1.1.1 Badania przemysłowe  i prace rozwojowe  realizowane przez przedsiębiorstwa, Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.

Zakres prac planowanych do zlecenia w ramach niniejszego ogłoszenia:
Doradztwo eksperckie w zakresie:
  • metod i sposobów pozyskiwania izolatów bakteryjnych produkujących różne metabolity możliwe do wykorzystania w biotechnologii, promowaniu wzrostu roślin, poprawy odżywienia roślin, ochronie roślin przed patogenami, ze środowiska naturalnego, w tym glebowego,
  • doboru technik i wyboru odpowiednich miejsc, lokalizacji oraz nisz do poboru próbek, z których będą pozyskiwane izolaty bakteryjne,
  • oceny możliwości praktycznego zastosowania mikroorganizmów w rolnictwie, biotechnologii, ochronie roślin,
  • weryfikacji metod badawczych oraz powziętych działań przez INTERMAG Sp. z o.o. w ramach realizacji prac projektowych,
  • analizy i interpretacji przekazanych przez INTERMAG Sp. z o.o. wyników badań,
  • sporządzanie raportów z wykonanych ekspertyz i analiz,

Kod CPV:73200000-4 Usługi doradcze w zakresie badań i rozwoju

Okres realizacji: 24 miesiące od momentu wejścia w życie umowy warunkowej zawartej z Wykonawcą wybranym w wyniku niniejszego postępowania (przewidywany termin rozpoczęcia realizacji przedmiotu zamówienia listopad 2016r, termin ten może ulec zmianie w zależności od terminu publikacji listy projektów rekomendowanych do dofinansowania i podpisania przez Zamawiającego Umowy o dofinansowanie)

Maksymalna ilość godzin przewidzianych na realizację przedmiotu zamówienia:  400 (rozliczenie będzie następowało na podstawie faktycznie zrealizowanych przez Wykonawcę godzin)

Do udziału w postępowaniu uprawnione są podmioty, które spełniają łącznie następujące warunki:
  1. Posiadają wykształcenie wyższe ze stopniem, co najmniej doktora w dziedzinie: rolnictwo  i mikrobiologia lub biotechnologia.
  2. Posiadają doświadczenie w prowadzeniu eksperymentów i badań laboratoryjnych w zakresie mikrobiologia, biotechnologia, ze szczególnym uwzględnieniem pozyskiwania mikroorganizmów ze stanu naturalnego.
  3. Posiadają doświadczenie w mikrobiologii środowisk, a szczególnie w zakresie mikrobiologii gleby.
  4. Posiadają doświadczenie w realizacji projektów badawczo- rozwojowych.
  5. Posiadają, co najmniej 5 - letni staż pracy na stanowisku naukowym.
  6. Są twórcami lub współtwórcami, co najmniej 5 publikacji w czasopismach wymienionych
    w ujednoliconym wykazie MNiSW traktującymi między innymi o problematyce mikrobiologii, biotechnologii, rolnictwa.
Spełnienie warunków będzie weryfikowane na podstawie dokumentów aplikacyjnych (CV i/lub życiorys i/lub list motywacyjny zawierające wykaz publikacji )

Z udziału w postępowaniu wykluczone są podmioty powiązane osobowo i kapitałowo z zamawiającym.
z przygotowaniem i przeprowadzaniem procedury wyboru wykonawcy, a wykonawcą, polegające  w szczególności na:
  1. uczestniczeniu w spółce, jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
  2. posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
  3. pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
  4. pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
Weryfikacja warunku wykluczenia z postępowania odbywać się będzie na podstawie złożenia przez Oferenta podpisanego Oświadczenia o braku powiązań osobowych/kapitałowych z zamawiającym. (Załącznik nr 1 niniejszego zapytania ofertowego)

Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi w oparciu o następujące kryteria:
  1. cena
W zakresie  kryterium „cena” najwyżej punktowana będzie oferta z najniższą ceną za jedną godzinę zegarową świadczenia usługi, rozumianą jako kwotę wynagrodzenia brutto otrzymywaną przez Wykonawcę w związku z realizacją przedmiotu zamówienia].
 Liczba punktów w kryterium „cena” będzie przyznawana według poniższego wzoru:
C=  Cmin/Coferty x 100 pkt;   gdzie
C  - liczba punktów dla oferty badanej w kryterium „cena”

Coferty -  cena z oferty badanej za jedną godzinę zegarową , rozumianą jako całkowity koszt ponoszony przez Zamawiającego w związku z realizacją przez Wykonawcę przedmiotu zamówienia. (Dla potrzeb porównania złożonych ofert do podanej ceny brutto zostanie doliczona kwota maksymalnych składek ZUS jakie opłaciłby Zamawiający)

Oferta, która otrzyma największą liczbę przyznanych punktów w oparciu o wskazane kryterium, zostanie uznana za najkorzystniejszą.

Zamawiający po dokonaniu oceny nadesłanych ofert opublikuje wynik postępowania na stronie www.intermag.pl, oraz wyśle do oferentów a następnie zaproponuje oferentowi, który złożył najkorzystniejszą ofertę zawarcie umowy warunkowej na realizację przedmiotu zamówienia. Warunkiem wejścia w życie umowy z wybranym Wykonawcą jest podpisanie przez Zamawiającego Umowy o dofinansowanie w ramach Działania 1.1 Projekty B+R przedsiębiorstw, Poddziałanie 1.1.1 Badania przemysłowe  i prace rozwojowe  realizowane przez przedsiębiorstwa, Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.

Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany umowy w zakresie:
  1. okresu realizacji przedmiotu zamówienia. Zmiana taka jest dopuszczalna, gdy na skutek przebiegu badań przemysłowych i/lub prac rozwojowych, których dotyczy przedmiot niniejszej umowy, Zamawiający wnioskował o zmianę okresu realizacji Projektu lub jego etapu i zmiana taka została zaakceptowana przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Zmiana terminu realizacji przedmiotu zamówienia nie może jednak wynikać z przyczyn leżących po stronie Eksperta (Wykonawcy)

Termin nadsyłania ofert:  25.05.2016r
Oferta może być złożona:
  • Elektronicznie na adres: oferty@intermag.pl
  • W wersji papierowej do siedziby firmy: Intermag sp. z o.o.; Aleja 1000-lecia 15G, 32-300 Olkusz

• Oferty złożone po wskazanym terminie nie będą rozpatrywane. Liczy się data wpłynięcia oferty do firmy.
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania na każdym jego etapie, bez podawania przyczyny
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany treści zapytania ofertowego.
  • O wprowadzonych zmianach Zamawiający niezwłocznie poinformuje na stronie internetowej www.intermag.pl
 Oferta musi zawierać:
a) Dane identyfikujące oferenta;
b) Datę przygotowania i termin ważności oferty;
c) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu;
d) Zakres i szczegółowy opis oferowanych usług;
e) Odniesienie się do każdego z zamieszczonych w zapytaniu ofertowym kryteriów oceny oferty.
f) Cenę brutto - ceną za jedną godzinę zegarową świadczenia usługi, rozumianą jako kwotę wynagrodzenia brutto otrzymywaną przez Wykonawcę w związku z realizacją przedmiotu zamówienia

Osoba do kontaktu: Pan Marcin Oleszczak, Tel. 514438223, e-mail: marcin.oleszczak@intermag.pl

Załącznik nr 1 Oświadczenie o braku powiązań osobowych i kapitałowych

……………, dn. ……………………

Oświadczenie o braku powiązań
osobowych i kapitałowych

W odpowiedzi na zapytanie ofertowe NABÓR NA STANOWISKO EKSPERTA W DZIEDZINIE MIKROBIOLOGII ROLNICZEJ I ŚRODOWISKOWEJ ORAZ BIOTECHNOLOGII z dnia 18.05.2016r.

Oświadczam, że nie jestem  powiązany z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo.
Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w mieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzaniem procedury wyboru wykonawcy, a wykonawcą, polegające w szczególności na:
  1. uczestniczeniu w spółce, jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
  2. posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
    w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.

…………………………………………………………………………………
           (data i podpis upoważnionego Wykonawcy)