Zapytanie ofertowe nr 3E/1.2/2017 z dnia 03.04.2017r: NABÓR NA STANOWISKO EKSPERTA W DZIEDZINIE MIKROBIOLOGII ORGANIZMÓW WIĄŻĄCYCH AZOT ATMOSFERYCZNY

Kwiecień 03, 2017

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę usług w oparciu o umowę zlecenie  w charakterze eksperta merytorycznego w dziedzinie mikrobiologii organizmów wiążących azot atmosferyczny w  związku z planowaną realizacją projektu pt.: „Nowa generacja produktów mikrobiologicznych zapewniająca wyższą efektywność produkcji roślinnej, przy jednoczesnym ograniczeniu chemizacji rolnictwa” . Projekt planowany jest do realizacji w ramach konkursu 1/1.2/2017/POIR, INNOCHEM-2 Priorytet I: Wsparcie prowadzenia prac B+R przez przedsiębiorstwa, Działanie:1.2 Sektorowe programy B+R, Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.

Zakres prac planowanych do zlecenia w ramach niniejszego ogłoszenia:

Doradztwo eksperckie w zakresie:

• weryfikacji i opiniowania przydatności metod badawczych oraz analitycznych właściwości mikroorganizmów wiążących azot atmosferyczny przyjętych przez INTERMAG,
  • selekcji i weryfikacji właściwości izolatów mikroorganizmów wiążących azot atmosferyczny pod kątem najwyższej przydatności do dalszych prac formulacyjnych oraz efektywności, skutkujących wprowadzeniem na rynek inokulantów nasion roślin strączkowych, zbóż kłosowych i kukurydzy,
  • oceny i weryfikacji podjętych metod i działań INTERMAG w zakresie organizacji kolekcji czystych kultur mikroorganizmów N-FIX oraz organizmów wykazujących pożądane przez INTERMAG funkcjonalności,
  • weryfikacji metod i sposobów namnażania biomasy mikroorganizmów wiążących azot atmosferyczny oraz badań nad najbardziej efektywnymi formulacjami produktów,
  • oceny, analizy i weryfikacji metod i sposobów formulacji produktów opartych na mikroorganizmach wiążących azot atmosferyczny,
  • weryfikacji wyników badań nad trwałością i funkcjonalnością produktów zawierających mikroorganizmy wiążące azot atmosferyczny

Kod CPV: 73200000-4 Usługi doradcze w zakresie badań i rozwoju

Okres realizacji: 24 miesiące od momentu wejścia w życie umowy warunkowej zawartej
z Wykonawcą wybranym w wyniku niniejszego postępowania (przewidywany termin rozpoczęcia realizacji przedmiotu zamówienia:  01.01.2018r, termin ten może ulec zmianie w zależności od terminu publikacji listy projektów rekomendowanych do dofinansowania i podpisania przez Zamawiającego Umowy o dofinansowanie)

Maksymalna ilość godzin przewidzianych na realizację przedmiotu zamówienia:  200 (rozliczenie będzie następowało na podstawie faktycznie zrealizowanych przez Wykonawcę godzin)

Do udziału w postępowaniu uprawnione są podmioty, które spełniają łącznie następujące warunki:

• Posiadają wykształcenie wyższe ze stopniem, co najmniej doktora w dziedzinie: rolnictwo, mikrobiologia, biotechnologia.
  • Posiadają doświadczenie w prowadzeniu eksperymentów i badań laboratoryjnych w zakresie mikrobiologia, biotechnologia, ze szczególnym uwzględnieniem mikroorganizmów wiążących azot atmosferyczny.
  • Posiadają doświadczenie w mikrobiologii środowisk, a szczególnie w zakresie mikrobiologii gleby i mikroorganizmów wiążących azot atmosferyczny.
  • Posiadają doświadczenie w realizacji projektów badawczo- rozwojowych.
  • Posiadają, co najmniej 5 - letni staż pracy na stanowisku naukowym.
  • Są twórcami lub współtwórcami, co najmniej 5 publikacji w czasopismach wymienionych w ujednoliconym wykazie MNiSW traktującymi między innymi o problematyce mikrobiologii, biotechnologii, rolnictwa.

Spełnienie warunków będzie weryfikowane na podstawie dokumentów aplikacyjnych (CV i/lub życiorys i/lub list motywacyjny zawierające wykaz publikacji oraz zrealizowanych prac/projektów )

Z udziału w postępowaniu wykluczone są podmioty powiązane osobowo i kapitałowo
z zamawiającym. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzaniem procedury wyboru wykonawcy, a wykonawcą, polegające  w szczególności na:

1. uczestniczeniu w spółce, jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
  2. posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
  3. pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
  4. pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.

Weryfikacja warunku wykluczenia z postępowania odbywać się będzie na podstawie złożenia przez Oferenta podpisanego Oświadczenia o braku powiązań osobowych/kapitałowych
z zamawiającym
. (Załącznik nr 1 niniejszego zapytania ofertowego)

Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi w oparciu o następujące kryteria:

1. cena

W zakresie  kryterium „cena” najwyżej punktowana będzie oferta z najniższą ceną za jedną godzinę zegarową świadczenia usługi, rozumianą jako kwotę wynagrodzenia brutto otrzymywaną przez Wykonawcę w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

Liczba punktów w kryterium „cena” będzie przyznawana według poniższego wzoru:

C=  Cmin/Coferty x 100 pkt;   gdzie:

C  - liczba punktów dla oferty badanej w kryterium „cena”

Coferty -  cena z oferty badanej za jedną godzinę zegarową , rozumianą jako całkowity koszt ponoszony przez Zamawiającego w związku z realizacją przez Wykonawcę przedmiotu zamówienia. (Dla potrzeb porównania złożonych ofert do podanej ceny brutto zostanie doliczona kwota maksymalnych składek ZUS jakie opłaciłby Zamawiający).

Oferta, która otrzyma największą liczbę przyznanych punktów w oparciu o wskazane kryterium, zostanie uznana za najkorzystniejszą.

Zamawiający po dokonaniu oceny nadesłanych ofert opublikuje wynik postępowania na stronie www.intermag.pl, oraz wyśle wyniki do oferentów a następnie zaproponuje oferentowi, który złożył najkorzystniejszą ofertę zawarcie umowy warunkowej na realizację przedmiotu zamówienia. Warunkiem wejścia w życie umowy z wybranym Wykonawcą jest podpisanie przez Zamawiającego Umowy o dofinansowanie w ramach: Program sektorowy: INNOCHEM,  Działania 1.2 Sektorowe programy B+R, Priorytet I – Wsparcie Prowadzenia Prac B+R przez Przedsiębiorstwa, Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.

Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany umowy w zakresie:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany umowy zawartej z wybranym wykonawcą w zakresie terminu realizacji przedmiotu zamówienia w stosunku do terminu określonego w niniejszym zapytaniu w zależności od przebiegu realizacji projektu.

Termin nadsyłania ofert: 11.04.2017r do godziny 15.00

Oferta może być złożona:

• Elektronicznie na adres: oferty12@intermag.pl
  • W wersji papierowej do siedziby firmy:

Intermag sp. z o.o.;

Aleja 1000-lecia 15G, 32-300 Olkusz

• Oferty złożone po wskazanym terminie nie będą rozpatrywane. Liczy się data i godzina wpłynięcia oferty do firmy.
  • Pełne ryzyko niedoręczenia oferty w terminie spoczywa na oferencie.
  • Otwarcie ofert bez udziału oferentów nastąpi po upływie terminu składania ofert.
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany treści zapytania ofertowego. O wprowadzonych zmianach Zamawiający niezwłocznie poinformuje na stronie internetowej www.intermag.pl .
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo do wezwania oferentów do złożenia dodatkowych informacji, dokumentów lub wyjaśnień, dotyczących złożonej oferty.
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo niedokonania wyboru żadnej oferty i zamknięcia postepowania bez podania przyczyny
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania na każdym jego etapie, bez podawania przyczyny

Oferta musi zawierać co najmniej:

a)Dane identyfikujące oferenta;

b)Datę przygotowania i termin ważności oferty;

c)Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu;

d)Zakres i szczegółowy opis oferowanych usług;

e)Odniesienie się do każdego z zamieszczonych w zapytaniu ofertowym kryteriów oceny oferty.

f)Cenę brutto- cena za jedną godzinę zegarową świadczenia usługi, rozumianą jako kwotę wynagrodzenia brutto otrzymywaną przez Wykonawcę w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

Osoba do kontaktu: Pan Radosław Wilk, Tel. +48 692202404,  e-mail: radoslaw.wilk@intermag.pl

Załącznik nr 1 Oświadczenie o braku poik 3E/12/2017